29.04.12

portreed buketist

Ma läksin ükskord pöördesse, kui mingisse parki sattusime, mis oli täis kõikvõimaliku värvi ja kujuga tulpe. 
Teine päev tuli Sho koju suure lillekimbuga. Oli tahtnud tulpe. Kimbutegija küsis, kas ainult tulbid, ainult? Ainult? 

Tuli koju sellise kimbuga. 

 Ma nüüd naudisklen kimbu kallal. Kui tulbid tulid, olid nad suht kinni, täna on sellised nagu ülal.

Jaapanis on miskipärast kombeks, et pannakse kokku kõiksugu lilli ühte kimpu ja senini, kui olen kusagilt mingil puhul mõne kimbu saanud, siis tavaliselt arutan selle lahti - lilled, mis üksi väga ilusad, on mingisse harukordselt nõmedasse kooslusesse paigutatud.
Aga see kimp oli niisama ilus mu meelest.  
 Mis kõik seal sees olid, ohohooo. 

Kõik pildistasin üles, kõik!












Täna käisime maasikaid söömas. Lähed rongiga maale, maksad 1100 jeeni ja sööd pool tundi pidurdamatult.
Ainult, et kui on ilus kevadilmja keskpäev, nii et õues on palav ja päike näpistab, siis kilekasvuhoones on täiesti julm olla. Julm. Sain vist midagi kuumarabanduse sarnast. No mitte rabanduse ehk, aga kui üks päev on norm ilm ja järgmine on mingi 25 ja kasvuhoones, maitea, 40, siis kurnab keha ära. Nii et tulime koju ja magasime. 
Eile oli ka päikeseline ilm. Aasta esimene päikesepõletus käes, jee. Sho tuttav kutsus meid jalgpalli vaatama. Mul endiselet seostub selliste asjadega ainult Harry Potter ja lendluudpall. Et ongi fännid, õiges riides ja laulavad väga keerukaid (!) fännilaule ja plaksutavad ja teevad asju ühes rütmis.
Aga isver kui haledalt FC Tokyo peksa sai. Me olime veel nende poolt - no sest see sõber, kes kutsus, on tõsimeelne fänn ja see otsustas ka meie valiku.
Võistkond pidi olema tugevam kui vastased ja igal juhul lõdvalt võitma. Aga kollased-punased kaardid muudkui lendasid ja kui vastasmeeskonnal oli kaks võistlejat punase kaardiga kõrvaldatud, siis nad lõid värava ja võitsid ikkagi. Kujutate ette.
Ja mäng polnud isegi ilus, selles mõttes, et "oh küll sai ilusat jalgpalli nähtud". Ei, mingi rüselemine oli. Pealelöökegi polnud.

Võistkond teeb pärast ringi ümber staadioni ja kummardab fännidele. Oi mis häbiring see oli. Fännid hüüdsid buuuuuuuuuu.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar