10.07.14

siil & hiiresitt & lõke & lühis

Kui küsitakse, siis ma kirjeldan me igapäeva sõnaga "möll". See on parasiidiks kujunenud. Panime aga nüüd väikese diivani kööki, istusime selle peale maha ja hakkasime netis surfama. 

Eile võttis Sho pliidi maha. Kõik sai tahma täis. Kõik, eriti Sho. 
Nüüd tuleb uus pliit hankida ja oht on, et enne tuleb soojamüür ka maha lõhkuda ja uuega asendada. Kas ma tookord Eesti-elu nimekirja ikka "lõputu remondi" lisasin? Kui, siis selle taha võib linnukese joonistada. 

Lisaks tegi Sho aias jälle lõket. Üleeile tegi ka, õndsas teadmatuses kõiksugu seadustest, kuidas tohib ja kuidas mitte. Aga eilne lõke vastas juba seadusele. Lugesime meetreid majast ja panime veeämbri lõkke kõrvale ja nii. Sest Nõmme on karm.
Aga siis läks Lonni-me-koer kompostihunniku taha ja hakkas julmalt klähvima, nagu mingi kiusupunn. Ma mõtli, et rott. Aga kui vaatama läksin, siis värises seal üks siil. Sho polnud kunagi siili näinud. Viisime talle piima ja ta jõigi, nagu piltpostkaardi-siil. 

Köögis mööbeldame. Ebafunktsionaalsest köögist vaja funktsionaalne saada. Joonas-mu-vend rääkis, kuidas ta vanasti tegi endale teed nii, et võttis ühest köögi nurgast vett, pani teise kohta keema, võttis kolmandast nurgast teepaki ja neljandast tassi ja isa olla alati vihastanud, kui ta siis teepaki võttis ja tilk-tilk-tilk üle köögi seda prügikasti viskama lippas. 

Niisiis tõstsime külmkapi ja pliidi ühest seinast teise. Esiteks tuli nende alt hullult hiiresitta, mida Sho hakkas nimetama nezu-fun'iks. See siis lühend nezumi no fun'ist ehk rätšitist. Nüüd ütlen kõige räpa kohta nezu-fun.

Pliidi kaabel oli veetud mööda pooli toaseinu, nii et Sho võttis selle lahti ja kinnitas siis uuesti teisiti. 
Külmkapiga oli see jama, et pistik nägi kärssand välja ja kui Sho selle uues kohas pistikupesasse ühendas, käis pauk ja elekter läks ära. 
Siis tuli Joonas alla, endal selline mõistev-lahke nägu peas, et noh, kas lasite elektri läbi. 
Siis koos panime selle tööle ja nati aja pärast käis jälle pauk. Ärge küsige, miks me esimesest korrast ei õppinud. Ma ei mäleta. 

No ja siis saime aimu, et asi pole pesas, vaid kärssand pistikus ja Joonas otsis kusagilt pistiku, mis mingi vana katkise asja küljes oli ja Sho-mu-händimän-mees lõikas külmiku juhtme jupi ära ja ühendas uuega. Nüüd töötab kõik, ainult, et kui Sho midagi pistikupesasse paneb, on ta hirmul, et käib uus pauk. 

Seal, kus enne külmik ja pliit olid, on sein ainult osaliselt värvitud, kodumasinate ja kardina tagune on vanaviisi. Nii et oleme homseks varunud värvi ja vahendid, et seinad korda teha, hiireaugud kinni müürida (pahteldada), külmiku ja pliidi vahele tööpind teha ja... Ah jutt läheb liiga pikaks. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar