15.03.12

take this waltz

Monica kirjutas mulle Leonard Cohenist ja mulle tulid kõiksugu asjad meelde. Kirjutasin selle lause praegu ja läks meelest ära, mis ma öelda tahtsin.
Meelde tuli!

Selline lugu. Kui meil Shoga Eestis pulmad olid, siis me muretsesime, et kuidas see esimene valss tantsitud saab. Emal on endine klassivend, kes rahvatantsu tantsib ja õpetab ja on vist tantsupeo juht ka olnud ja ta oli nõus meile ühe tunnikese andma. (Ma ütlesin Shole, et näed, kuidas meil Eestis inimesed igat pidi seotud on ja mida kõike ette saab võtta.) Ainult, et meil oli vaja kohta. Monika (mitte Monica, nad on kaks erinevat inimest) elab Tallinnas vanalinnas ja ta ütles lahkelt, et võime tema koju minna ja teise korruse põrandal valssi keerutada. Esimene tants pidi tulema Arvo Pärdi valss filmist "Ukuaru", aga mingi jama oli muusikaga ja Monika mees, kes meid sisse lubas ja vaiba nurka lükkas, uuris nende muusikavalikut, et kust leida harjutamiseks asendusvalss. Ja ta leidis Leonard Coheni "Take this Waltz". Teate, see tegi mulle nii suurt rõõmu. Lihtsalt niiiiii suurt rõõmu, et ma unustasin tantsusammud ja naeratasin hetke peale.
Me keerutasime valssi ja meil tuli järjest paremini välja, ikka uuesti ja uuesti seda üht lugu kuulates. Meil oli nii hea õpetaja, ta pani mõnede minutitega meid ilusti tantsima.

See on parem, kõvasti parem mälestus kui see, kui me pulmapeol esimest valssi tantsisime. Sest meil ei olnud aega harjutada ja Sho oli oma elus valssi tantsinud vaid selle ühe tunni Monika kodu põrandal Coheni saatel, kaks päeva enne pulmapidu.
Nõnda.
Meie esimene valss oli siiski Coheni saatel.

Pulmalised kiitsid aga Sho polkasammu, hehee. Ma senimaani imestan, et me pulmas inimesed muudkui tantsisid ja nii ilusti tantsisid. Ja tantsisid omavahel need inimesed, kes üksteist enne pidu ei tundnudki ja nõnda edasi. Sho ema küsis pärast, et kas kõik eestlased oskavad nii hästi tantsida ja ma ütlesin, et ma ei tea, ma ise ka imestan.


2 kommentaari:

  1. Oo, Maarja! Vähe on neid laule, mis paneks hommikul, võileib käes mööda elutuba valssi keerutama, aga nüüd see küll juhtus.
    Ilusat!
    Ingrid

    VastaKustuta