15.03.13

vaenukiri

Alles oli see kiri peiedel, nüüd on ajalehtedes, Facebookis...

Sisu poolest on see nagu hea Keskerakonna kampaania: paneb nördimusest õhku ahmima, aga midagi parata ka ei saa. 
Kavalalt, nagu poliitreklaamidegi puhul, on sihtgrupiks seatud selgelt lihtsameelne harimatu ja kitsa silmaringiga inimene, kelle enesepildi vundamendiks on võõraviha ja peast läbi käinud keerukaim mõttekäik mõni kõrvu jäänud vandenõuteooria. 
Sellise inimese veenmiseks võib täiesti piisata mõttest: "Sellest ei jää puutumata mitte keegi." Homod vallutavad maailma ja teevad me lastest ka homod ja meil ei lubata enam homosid vihata.  

Aga mida teha nende inimestega, kes mõtlevad, analüüsivad, arutlevad? Mis oleks sellisele inimesele veenev argument? 

Kiri on koostatud V. V. poolt, keda ma kõige kiuste intelligentseks inimeseks pean, nii et ma tegelikult tahaks teada, mis on tema argumendid iseendale. Antud kiri paistab olema pigem eesmärk-pühitseb-abinõu-stiilis eetiline järeleandmine kui aus probleemikäsitlus.

Mis veenab teda ja mis veenaks neid inimesi, kes vajavad enamat kui erakonna valimisreklaamile omase eetikatundega lööklauseid? 
Kas lõpuks jõuab argument siiski tagasi piibliridadeni ja sealt edasi mitte kuhugi? 

Tahaks mõistlikke põhjendusi. Sest tolle kirja sisu ei saa ju ometi olla See.

Selleks, et õiguslikult keelata tervele inimhulgale (seejuures mitte ainult geidele) sotsiaalne turvalisus, on vaja argumenti, mis oma adressaati idioodiks ei alanda.


1 kommentaar:

  1. Väheke sügavamalt ja intelligentsemalt mõtestatakse seda kampaaniat tollesama V.V abikaasa blogis objektiiv[.]wordpress[.]com
    Aga muidu kahtlemata piibliridadeni!

    VastaKustuta