18.08.14

fomo on uus FOMO ja uus yolo

Satun vahel ikka heade mõtete masinasse. Esiteks fomo. 
Käisime Karlil Väänas külas ja Kadi rääkis, et tänapäeva noortel on psüühika pekkis ja päriselt on olemas selline asi, nagu FOMO ehk fear of missing out
Karl ütles: FUN of missing out.
Mitte, et täna lähen jälle pidutsema - yolo! See on vana pask. Proto-hipsterid ütlevad: täna on pidu, aga ma ei lähe - fomo!
Nii et fomo on uus FOMO ja uus yolo. 

Sho luusis ringi seal. Tegi ühe kohaliku portaali siniseks. Ehmatas ära, kui viie minuti jooksul tuli mingi mees autoga, rääkis sõbralikult juttu temaga nati ja siis tegi portaali roheliseks tagasi. 
Siis viskas Sho partidele õunu tiiki. Pardid tulid vaatama iga kord, kui uue õuna viskas. Sho järeldas kaht asja: esiteks, pardid õuna ei söö. Teiseks, pardid on rumalad. 

Maitea mul jäi nii palju kirjutamata vahepeal. Aga kokkuvõttes tahtsin öelda, et kurb, et Robin Williams läks, pask, kuidas seda meedias kajastatakse ja respekt, et mees 63 aastat ilma enekat tegemata vastu pidas. 
Inimesed ikka ei tea, mida kurbus või valu tähendavad, RAISK.
Seda tahtsin öelda. 

Siis tahtsin rääkida neid kvantnalju, mida me Väänas tegime... no aga ma ei viitsi, nii et ütlen ainult: kvantkondoomid. 

Siis tahtsin öelda, et Shol on palju ägedamad Muhu pildid blogis, kui mina panin. Sest ma ei leidnud teisi pilte mälukaardilt.
Vaadake. Aga need tuleb tagantpoolt otsida. Uuemad juba ees. Ühtlasi on mõned pildid Karli pool. 
Ja jäi ütlemata, et külgkorviga rattaga sõitsime Muhus. Ratas muhumustriline ja peal kirjas Muhu Memm. 

Siis tahtsin öelda, et Sho ostis eile poest ühe kartuli. Ma tegin sellest pilti ja kartulil on nüüd FBs üle viiekümne laigi. Õhtu jooksul seletasin Shole korduvalt, miks see kartul FBs nii populaarne on. 

Eile oli pargis Vaiko Eplik kitarriga, aga pärast ühes hoovis jämmis tüdruk, kellel oli kahtlaselt Iiris Vesiku hääl ja kes osutuski Iiriseks. 

Lohakas olen, ma ütli, lohakas selle kirjutamisasjaga. Seepärast praegu kimangi kõik üles märkima, pärast jälle meelest läinud või pole tuju. 

Aga kõige parem, Sho ema hakkas ka pildiblogi pidama. Siis saame vastastikku üksteise elust vaadata.  


12 kommentaari:

  1. Kas ma olen millestki ilma jäänud ? Kuidas Williamsi 'minekut' meedias kajastatakse, et sa selle kohta sõna "pask" kasutad ? Meedias pole ju kõvasti välja öelnud, kuidas ta seda tegi (peab 2 minutit guugeldama) ja isegi kui oleks, oleks see lihtsalt fakt, mitte pask.

    VastaKustuta
  2. ja "respekt, et mees 63 aastat ilma enekat tegemata vastu pidas." Kui 63 aastat eneka mitte-tegemist on sinu jaoks nii eriline, tekib küsimus, kui palju sina sellest mõtled ja mitu korda üritanud oled ?

    VastaKustuta
  3. Ei pane pahaks, et sul see küsimus tekib, ainult, et küsimuse toonist ("päriselt oled mõelnud enekale vä" - ütle, kui sulle nüüd liiga teen) oletan, et sa mu vastusest ei pruugi aru saada.
    See omakorda võtab mul seletamise isu ära, nii et teen lühidalt:
    Olen piisavalt elanud, et mõista inimesi, keda elamise koorem väsitab ja mitte hukka mõista inimesi, kes sellest koormast loobuda otsustavad.

    Ja kui Õhtuleht paneb esikaanele lause, et Williams tappis end mingite eksnaiste rahanõudmiste peale, siis see väide on nii kaugel päris inimes(t)e päris valu(de)st, et "pask", hüüumärgiga või ilma, on olukorra kajastamiseks päris täpne sõna.

    Välismeedias on muidugi hulgaliselt kauneid järelhüüdeid ka avaldatud. Oleksin pidanud täpsustama, et Õhtulehe esikaas ajab närvi.

    VastaKustuta
  4. See esikaas on õnneks minust mööda jalutanud, aga kui õhtuleht, siis...rohkem sõnu pole vaja.
    Mis mu küsimuse "toonil" viga oli ? ja mille alusel oletad, et ma ei pruugi su vastusest aru saada ? Mu IQ ei ole mu jalanumbrist väiksem :D

    VastaKustuta
  5. Andesta, lugesin ehk su sõnumist vale tooni välja :)

    Aga sinu IQ'd ei sea ma üldse kahtluse alla. Asi pole mitte intelligentsis, vaid kogemuses.
    Kujutan ette, et inimesel, kellel on seda liiki kogemused, ei teki neid küsimusi, mida sa teises kommentaaris kirjutasid, vaid nad pigem noogutavad lihtsalt vaikselt kaasa.
    Võib-olla eksin täiega.

    Aga mulle tundub - nüüd mitte sinu kommentaarist, vaid eriti laias plaanis elust rääkides -, et inimene on teist inimest ainult siis võimeline täiesti mõistma, kui tal on sama laadi kogemus. Muidu võib ju püüda aru saada, empaatiline olla, aga päris lõpuni ei õnnestu ilma kogemuseta miski.
    Üks õudselt lihtne näide on depressioon. Kuni endal pole olnud, ei kujuta ettegi, mis tunne võib olla inimesel, kellele tuleb e-kiri lihtsa küsimusega ja tal lihtsalt ei ole jõudu sellele kahe-sõnalist vastust kirjutada. Näiteks.

    VastaKustuta
  6. Anonüümsete depresseerunute klubi pick-up line: kui palju sina enekast mõtled ja mitu korda üritanud oled?

    Vabandust, ma lihtsalt ei suuda mõista, kuidas midagi sellist küsida saab. EQ on vist liiga madal.

    VastaKustuta
  7. No näete, siin tulebki ilmsiks Anonüümse ja Kati erinevast kogemustepagasist (kogemustepaketist?) lähtuvad mõistmised-mõistmatused.
    Lepitada püüdes,
    Maarja

    :p

    VastaKustuta
  8. Kati, madal EQ ? See kivi läheb suurema tõenäosusega siiski sinu kapsaaeda (või pigem vastu pead).
    Maarja, sul on õigus. Inimene on võimeline teist inimest mõistma läbi sarnaste kogemuste (aga mitte täiesti, sest pole võimalik näha, mis teise inimese sees toimub.
    (vabandust, et su blogi kommentaariumisse virtuaal-oksendasin. üritan seda edaspidi vältida...samas, me teame, mis on üritus...)

    VastaKustuta
  9. Kati: Mõelnud on kõik. Küsimus on, paljud seda tunnistada julgevad.

    VastaKustuta
  10. Ma usun küll, et kes on vähegi elu peale mõelnud, on sama palju surmale mõelnud. Need ju üks sama asi.
    Või, ütleme, moodustavad ühe komplekti / paketi.


    Igatahes "oksenda" vabalt teinekordki, tšill :D

    VastaKustuta
  11. Ae, see ei paista mu kommentaarist hästi välja, aga see kivi on kogu aeg minu kapsaaias olnudki. Ma mõtlesingi niipidi, et kuna mina ei mõista, kuidas lambist nii küsida saab, on minul madal EQ.
    Küsimus oli lihtsalt üllatavalt avameelne ja ebamugavusttekitav. Aga miks mitte üllatada ja tuua inimesi meeldivatest tsoonidest välja. Kena!

    VastaKustuta
  12. Kati, sorry, minu viga. Peaks vist lugema õppima :D Mul ilmselt mingit sorti alaväärsuskompleks, et arvan, et kõik maailmas ringi lendav isase lehma kaka tahab minu pihta maanduda.
    Kas internetiavarustes pole siis 99% inimesi avameelsed ? Nagu ma ütlesin, mõelnud on kõik (a'la kui oled 12 ja esimene armastus katki läheb vms...), aga see ei tähenda, et kohe poodi paela järgi jookseks.

    VastaKustuta