09.09.14

maarja peab nüüd ühe loengu!

Pean loengu jaapani kultuurist, täpsemalt, traditsioonilistest kunstidest, veel täpsemalt, ikebanast, kalligraafiast, teetseremooniast. 
Mmmmmmmmmm zen-budismmmm, ütlesin Shole. 
Sho ütles, et võib-olla tahavad kuulajad ikka teada lilleseadest ja kalligraafiast ja teetseremooniast. 
Ma ütlesin: aga mis on nende asjade ühisosa, tõeline ühine taustsüsteem? Ah, ah?! Zen-esteetika! Ja see on suht kõige ägedam asi (millest rääkida) üldse! 
Sho: aga vaata, et sa räägid inimestele ikka natuke seda ka, mida nad kuulda tahavad.
Ma: okei.  

Aga veel parem, suurepärane Kadi peab ka loengu, täpsemalt, teatrist ja filmist, veel täpsemalt, annab ajaloolise ülevaate. 

Lisaks on veel kolm õpetajat. Teemad on köök, popkultuur ja poliitika. Ehk et Tallinna Rahvaülikoolil on loengusari koondnimega "Jaapan linnulennult II". 9. oktoober kuni 4. detsember. Mina olen 4. detsember. Rohkem infot ja regamine SIIT.

See pilt on Maarja-peab-nüüd-ühe-loengu reklaampilt. 


4 kommentaari:

  1. Need loengud pidid ju kevadel olema, aga jäid "vähese huvi" tõttu ära (pole eriline ime, kui kuskil ei reklaamita.) Kui kindel see seekord on ?

    VastaKustuta
  2. Ma varasema põhjal ei oska midagi öelda, aga järeldan, et kui selline asi taas välja on kuulutatud, siis on plaan see ka teostada.
    "Jaapan linnulennult I" kunagi toimus ja teen omalt poolt siin-samas-nüüd-ja-praegu reklaami, et II samuti toimuma saaks :)
    Sadat inimest pole vaja kokku saada, piisab kümmekonnast.

    VastaKustuta
  3. Eelmisel aastal Jaapan Linnulennult I-l umbes 10 nägu oligi ja kui ainult neile öeldi, et II toimub, tundub loogiline, et huvilisi vähe oli.

    VastaKustuta
  4. Jep, ma arvan, et nii oligi.

    VastaKustuta