30.10.15

vestlusõhtu

Jõudsin lõpuni Charles Andersoni loengusarja Political, Economic and Social Thought kuulamisega. K soovitas seda mulle juba ammu, aga see on pikk, terve 1985. aasta jagu loenguid, nii et lõpetasin alles nüüd. 
Räägib aegade algusest kuni 20. sajandini, milline on (Lääne mõtteloo erinevates etappides) maailm, milline on inimene ja sellest tulenevalt, kuidas peaks valitsema ja ühiskonda korraldama. 
Omast ajast on raske mõelda, kui distantsi pole. Nii oli viimane loeng selline, et kujutame ette, et on 22. sajand ja kusagil Hiinas või Brasiilias peab õppejõud loengut 20. sajandi Ameerika tsivilisatsioonist. 
Loodusmuuseumi siseaed on väga jaapanipärane.
Ikka samad punktid, et milline on maailm, milline inimene ja milline seepärast peaks olema ühiskond. Huvitav ja hariv, soovitan. 

Nüüd võtsin ette James Sheehani 2008. aasta loengusarja History of the International System, kus ta kasutab mõnusat väljendit vägivalla eksportija
Näiteks lauses: "Euroopa oli 19. sajandil võrdlemisi rahulik piirkond, aga see-eest oli ta suurim vägivalla eksportija." 

Aga tulles tagasi lokaalsetele teemadele, siis Sho sai eile Valdeku sauna kodulehelt teada, et pensionärid maksavad saunapileti eest vaid 2 eurot. Te oleks pidanud Sho nägu nägema, kui talle jõudis kohale, et ta on tõenäoliselt ainuke inimene, kes iga kord nende kassasse 4 eurot toob.

Lõpetuseks, ma sõidan teisipäeval Tartusse ja tagasi. Kell 18 toimub Tartu Linnaraamatukogu 4. korrusel vestlusõhtu "Minu Tokyo" autoriga. Kutsun teid osalema!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar