01.01.16

külge mõeldud rollid või kõikvõimas mina

Head uut aastat!
Kirjutasin 20ndate kriisidest, aga niiviisi, et alguses oli nii, aga lõpuks oli naa. Sedasi kirjutades ei tulnud üldse välja muutumise-muundumise protsess. 
Ei jäänud  sellega rahule. Aga olin halvas tujus ega mõelnud, kuidas täpselt asja kirja panna. 

Üks 20ndate läbiv teema oli rollid. Rollid, mis ma endale ise külge mõtlesin või millesse end surusin ja siis neid täita püüdes feilisin ja... feilisin. 

Mõtlen, et ei tea, millest see tuli. Pakuks näiteks sellise põhjuse: lapsepõlv hakkas läbi saama ja edasine teekond paistis välja kukkuvat just selline, nagu täiskasvanute elu väiksena kõrvalt tundus. See elu pani õlgu võdistama. 
Õlgu võdistama, sest pidasin inimesi ainult selleks, mis nad paistsid olevat. 

Niisiis, iga asi, mis ma tegin või olin, tõi uue hirmu. Kartsin, et minust saab See

Kui õppisin ülikoolis, siis kartsin, et minust saab See Igavene Üliõpilane, kel õnnestub ülikooliski istuma jääda.
Kartsin olla See Udupeast Humanitaar ja See, Kes Käib Koolis, Aga Ikka Midagi Ei Oska.
Ja siis oli veel See Lollpea, kes eriala valides ratsionaalselt mõelda ei osanud. Millest sa elada kavatsed, ah?

Lõpetasin kooli ja mõtlesin, et olen see See Hukas Hellik ehk tänapäeva noor, kes tööd ei mõista teha.

Abiellusin Shoga. Kartsin, et minust saab See Jaapani Koduperenaine, kes võtab enda peale lapsed ja majapidamise. Kes, kui üle viskab ja ta kodust välja tahab saada, läheb poemüüjaks, sest võrreldes koduseinte vahel passimisega on see paradiis ja See Ida-Euroopa Pruut, lastega veel, Jaapanis muud tööd ju ei saa. 

Mõtlesin: nii, nüüd ongi kõik. Mees teeb karjääri, aga minu elu tipud on vallutatud ja edasi olen Kael, kes tunneb veidrat uhkust, et ta tegelikult perepead liigutab. 

No lihtsalt selline tunne oli, et nüüd on mul see roll ja vaikimisi kaasneb rolliga mingi hulk ettekirjutisi. Aga ma ei osanud neid ettekirjutisi täita ja feilisin ka selles rollis, sest Koduperenaine saab kodu korras hoidmise, peremehele õhtusöögi valmistamisega ja muu seesugusega hakkama.  

Tol hetkel pidasin asja lihtsalt isiklikuks küündimatuseks. Saamatud ongi saamatud. Nüüd tean, depressioon oli.

Siis ma mõtlesin, et appi, ma olen See Välismaalane, kellega keegi pärast jutte teemal "Oi, kas Eestis on talvel külm?" ja "Mida te seal sööte?" tegeleda ei viitsi. 
See Välismaalane, kes jääb Jaapanisse liiga kauaks. See,  kes ei tabanud ära hetke, kui pidu läbi sai ja oleks olnud aeg koju minna. Aga kes enam koju minna ei julge, sest side kodumaaga sama nõrgaks jäänud kui Jaapaniga. 
Mõtlesin, et ma olen Kuramuse Kaan-Naine, kes mehe rahast elatub. 
See Eesti Naine, kes kuldsete kiharate lehvides välismaale läheb ja siis sealt endale pruunisilmse poisi ära sebib. 

Kõik need rollid, nendega käivad kaasas mingid stereotüüpsed stsenaariumid ja ma arvasin, et need olen mina ja see on mu elulugu. 

Aga rollid piiravad tohutult. Mõtlesin, et ma olen Kole Naine ja sellised ei saa olla Võluvad Naised. Olen Udupeast Humanitaar, järelikult pole mul ärisse asja. Olen abikaasa, järelikult pean tegema neid asju ja ei tohiks teha noid asju.

Kõik head asjad ja "saavutused" on tulnud just hetkedel, mil eiran seda, kelleks ma ennast pean. 

Esimese sammu rolliga seotud mõttekrambist välja astusin siis, kui sain aru, et Sho ei oota ega eelda mult midagi. Ei eelda rolli täitmist, ei eelda tegusid. 
Siis varsti hakkasin mõtlema, kui palju halba mulle need rollid teevad.
See, milleks teised mind peavad, polegi nii oluline. Seda saab eirata, neid võib üllatada. Aga iseenda mõtlemine... Üheaegselt end kasti suruda ja ühtlasi ka kastist välja suruda on võimatu.  
Appi see oli nii kohmakas metafoor. See vist polnud metafoorgi.

Aga hüppan käbe loo moraalini. Muidu jäängi keerutama, et kelleks ma end veel pidasin ja mida ma veel kartsin. 
Happy End on selline lihtsakoeline: sain aru, et Maarja pole stereotüüp, Maarja pole roll, Maarja on kõikvõimas Maarja. 


25 kommentaari:

  1. "Kõik head asjad ja "saavutused" on tulnud just hetkedel, mil eiran seda, kelleks ma ennast pean. " - Väga hästi öeldud! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere kõigile,
      Minu nimi on härra Rugare Sim. Ma elan Hollandis ja ma olen täna õnnelik mees? ja ma ütlesin ise, et kõik laenuandjad, kes päästavad mind ja mu perekonda oma kehvast olukorrast, viitan kõigile, kes otsivad talle laenu, andis mulle ja mu perekonnale õnne, vajaksin ma laenu € 300 000.00, et alustada oma elu kogu, kui ma olen ühe lapsega koos kahe lapsega, kohtlesin selle ausate ja Jumalat kartma, et mees laenuandja, kes aitaks mul laenuga 300 000 eurot, on ta Jumala kartuses mees, kui teil on laenu vaja ja sa maksad tagasi laenu, palun võtke temaga ühendust, ütle talle, et (härra Rugare Sim) viite teid temaga. Võtke ühendust hr Mohamed Careeniga e-posti teel: (arabloanfirmserves@gmail.com)


      LOANI TAOTLEMISE TEAVE VORM
      Eesnimi......
      Keskmine nimi.....
      2) Sugu: .........
      3) Vajalik laenusumma: .........
      4) Laenu kestus: .........
      5) Riik: .........
      6) Kodu aadress: .........
      7) mobiilinumber: .........
      8) E-posti aadress ..........
      9) Kuu sissetulek: .....................
      10) Amet: ...........................
      11) Milline sa siin teid siin on .....................
      Aitäh ja parimate soovidega.
      Saada aadressil arabloanfirmserves@gmail.com

      Kustuta
    2. {Code360 Loan}
      Küsi kiire ja mugav viis arvete maksmiseks
      uuendades oma projekti rahastamist odavaima hinnaga
      2%? võtke meiega ühendust täna: Code360optionsloancompany@gmail.com laenates raha 48 tunni jooksul.
      Praegu pakume õppelaenu, ärilaenu,
      Hüpoteek, põllumajanduslaen, isiklik laen, auto laen jne.
      vajab erilist huvi pakkuvat krediiti. Olen registreeritud sertifitseeritud
      laenuandja. Legit, võite võtta ühendust meie klienditoega täna, kui olete huvitatud laenust, e-post: helpdesk@xtradeoption.com

      Võta ühendust laenuametniku e-posti teel: (Code360optionsloancompany@gmail.com) ja teabe saamiseks võtke ühendust meie veebiaadressiga: https://xtradeoption.com/banking/

      Jumal õnnistagu,
      Pr Kim

      Kustuta
  2. Tänan-tänan :D Mulle tundub, et nii on.

    VastaKustuta
  3. Loomulikult on Maarja kõikvõimas Maarja! Aga muuseas - ära häbene oma kirjutist 20ndatest, vähemalt mind puudutas see küll ootamatult tugevalt.

    VastaKustuta
  4. Ega ma häbene, aga lihtsalt mingid mõtted said edasi antud, teised (veel) mitte... Võib-olla edaspidi, jupp-haaval.
    Ilusat uut aastat, Dana!

    VastaKustuta
  5. Aitäh, Maarja! Sulle ka ilusat uut ja põnevaid avastusi! Ja aitäh, et jagad.

    VastaKustuta
  6. Ilusat uue (s)aasta algust ;)

    VastaKustuta
  7. Head uut sullgi! Loodan, et aastat, mitte saasta.

    VastaKustuta
  8. Tere,
    Am pr Cynthia Corvin. Olen daam suur tunnistust Elan USA-s ja ma olen õnnelik naine täna? ja ma ütlesin ise, et iga laenuandja, et päästa oma pere meie kehv olukord, viitan iga isik, kes otsib laenu, ta andis õnne mulle ja mu pere, i vajas laenu $ 360,000.00 alustada minu elu üle, kui ma olen ema koos kahe lapsega kohtasin seda aus ja Jumal kartes mees laenu andja, et mind aidata laenu $ 360,000.0.Dollar, et ta on Jumal kartes mees, kui teil on vaja laenu ja sa laenu tagasi maksta, võtke teda talle öelda, et on proua Cynthia Corvin, et teid suunata teda. Mr.Ferooz kontakt e-posti teel: - feroozsuptoo@outlook.com

    VastaKustuta
  9. Stella Hartmann2/10/2019 7:10 PM

    Minu nimi on Stella, ma kasutan seda võimalust, et teavitada kõiki sellest, kuidas ma sain oma 50000 euro suuruse laenu naiselt, kes aitas mind 4. veebruari 2019. aasta seisuga. kogu naine sai sellest naisest 20000 euro suuruse laenu, mis tutvustas mind tema juurde ja heauskselt ja julgelt otsustasin 31. \ t nõutud. Igaüks, kes sellel 2019. aastal laenu vajab, peaks selle meili kaudu selle naisega ühendust võtma: JOYCESMITHLOANLENDERCOMPANY@GMAIL.COM

    VastaKustuta
  10. Kas teil on vaja laenu? Siin on võimalus rahalises olukorras olevatele inimestele ja neile, kes soovivad oma elus rahalist tõusu, anname laenu väga mõistliku intressimääraga, anname välja igasuguse laenu võla laenu, ärilaenu, meditsiinilaenu, eluasemelaenu, üliõpilast laenu jne, et aidata rahval finantskriisist. Ettevõtte nimi: PLUTO CREDIT FINANCE HOME. Võta meiega ühendust juba täna
    Rahalise abi e-post: plutocreditfinancier@gmail.com
    Mida: +18474539904

    VastaKustuta
  11. Kas teil on vaja laenu? Siin on võimalus rahalises olukorras olevatele inimestele ja neile, kes soovivad oma elus rahalist tõusu, anname laenu väga mõistliku intressimääraga, anname välja igasuguse laenu võla laenu, ärilaenu, meditsiinilaenu, eluasemelaenu, üliõpilast laenu jne, et aidata rahval finantskriisist. Ettevõtte nimi: PLUTO CREDIT FINANCE HOME. Võta meiega ühendust juba täna
    Rahalise abi e-post: plutocreditfinancier@gmail.com
    Mida: +18474539904

    VastaKustuta
  12. {Code360 Loan}
    Küsi kiire ja mugav viis arvete maksmiseks
    uuendades oma projekti rahastamist odavaima hinnaga
    2%? võtke meiega ühendust täna: Code360optionsloancompany@gmail.com laenates raha 48 tunni jooksul.
    Praegu pakume õppelaenu, ärilaenu,
    Hüpoteek, põllumajanduslaen, isiklik laen, auto laen jne.
    vajab erilist huvi pakkuvat krediiti. Olen registreeritud sertifitseeritud
    laenuandja. Legit, võite võtta ühendust meie klienditoega täna, kui olete huvitatud laenust, e-post: helpdesk@xtradeoption.com

    Võta ühendust laenuametniku e-posti teel: (Code360optionsloancompany@gmail.com) ja teabe saamiseks võtke ühendust meie veebiaadressiga: https://xtradeoption.com/banking/

    Jumal õnnistagu,
    Pr Kim

    VastaKustuta
  13. Tere, kõik, olen Chloe Raymond Florida Palm Harborist 34682. Olen väga põnevil, et USA naaseb sellele suurepärasele foorumile, et tunnistada hr Eli abi. Vajasin hädasti teistes riikides laenu, et hoida ära võlgadest ja rahalistest võlakirjadest, mille mu endine abikaasa mulle seadis. See oli tõesti halb, et mul oli vaja abi saada sõpradelt, perekonnalt ja isegi pangast, kuid ühelt poolt said nad mind aidata, kuna minu krediidiskoor oli tõesti halb. Sirvisin arvutit ja nägin, kuidas inimestelt hr Elijah laenu aitas, ning otsustasin temaga ühendust võtta aadressil email_ loancreditinstitutions@gmail.com, seejärel sain neilt e-kirja sõnumi ja tegin kõik, mida küsisin. Minu suurimaks üllatuseks deponeerisid nad minu kontole minu taotletud 60 000 dollari suuruse laenu ja nüüd olen nii õnnelik, et maksin oma võla ära, olen ka enda ja oma pere eest hoolitsemisega alustanud jääksummaga äri. Kui vajate laenu, võtke ühendust kõigi aegade parima laenuandja hr Elijahiga tema e-posti aadressil (loancreditinstitutions@gmail.com) või (Loancreditinstitutions@protonmail.com)

    VastaKustuta
  14. Tere, kõik, olen Chloe Raymond Florida Palm Harborist 34682. Olen väga põnevil, et USA naaseb sellele suurepärasele foorumile, et tunnistada hr Eli abi. Vajasin hädasti teistes riikides laenu, et hoida ära võlgadest ja rahalistest võlakirjadest, mille mu endine abikaasa mulle seadis. See oli tõesti halb, et mul oli vaja abi saada sõpradelt, perekonnalt ja isegi pangast, kuid ühelt poolt said nad mind aidata, kuna minu krediidiskoor oli tõesti halb. Sirvisin arvutit ja nägin, kuidas inimestelt hr Elijah laenu aitas, ning otsustasin temaga ühendust võtta aadressil email_ loancreditinstitutions@gmail.com, seejärel sain neilt e-kirja sõnumi ja tegin kõik, mida küsisin. Minu suurimaks üllatuseks deponeerisid nad minu kontole minu taotletud 60 000 dollari suuruse laenu ja nüüd olen nii õnnelik, et maksin oma võla ära, olen ka enda ja oma pere eest hoolitsemisega alustanud jääksummaga äri. Kui vajate laenu, võtke ühendust kõigi aegade parima laenuandja hr Elijahiga tema e-posti aadressil (loancreditinstitutions@gmail.com) või (Loancreditinstitutions@protonmail.com)

    VastaKustuta
  15. Tere, kõik, olen Chloe Raymond Florida Palm Harborist 34682. Olen väga põnevil, et USA naaseb sellele suurepärasele foorumile, et tunnistada hr Eli abi. Vajasin hädasti teistes riikides laenu, et hoida ära võlgadest ja rahalistest võlakirjadest, mille mu endine abikaasa mulle seadis. See oli tõesti halb, et mul oli vaja abi saada sõpradelt, perekonnalt ja isegi pangast, kuid ühelt poolt said nad mind aidata, kuna minu krediidiskoor oli tõesti halb. Sirvisin arvutit ja nägin, kuidas inimestelt hr Elijah laenu aitas, ning otsustasin temaga ühendust võtta aadressil email_ loancreditinstitutions@gmail.com, seejärel sain neilt e-kirja sõnumi ja tegin kõik, mida küsisin. Minu suurimaks üllatuseks deponeerisid nad minu kontole minu taotletud 60 000 dollari suuruse laenu ja nüüd olen nii õnnelik, et maksin oma võla ära, olen ka enda ja oma pere eest hoolitsemisega alustanud jääksummaga äri. Kui vajate laenu, võtke ühendust kõigi aegade parima laenuandja hr Elijahiga tema e-posti aadressil (loancreditinstitutions@gmail.com) või (Loancreditinstitutions@protonmail.com)

    VastaKustuta
  16. Testijuht: Farah Agungs
    Lisad: Jakarta Indoneesia
    farahagungs@gmail.com
    BRI: 1460-01-337001-855
    Laenud: 150 000 000 Rp
    Kontakt: +628246924547

    Minu nimi on Fakart Agungs Jakartast. Kasutan seda meediat, et tunnistada RIKA ANDERSONI LAENUettevõtte head tööd oma elus. Minu viimane punkt laenuotsimisega hüvasti jätmisel on see, et kui Jumal saatis mulle toitu ettevõtluseks ja elatiseks tänapäevani.

    Nägin kedagi, kes tunnistas Facebookis krediidiõiguse kohta Amalia Amangkurat e-posti aadressil amaliaanmangkurat@gmail.com ja Zulaikha Yugesh e-posti aadressil zulaikhayugesh@gmail.com, nii et ma kandideerisin, RIKA ANDERSON LAENUÜHING: Whatsapp +19147057484 andis mulle laenu 150 000 000 000 Rp ja kandis selle üle. otse minu BRI pangakontole hiljuti. Tunnistusi saan anda vaid veebis, kuna tean, et seal on palju inimesi, kes vajavad hädasti ja madala intressimääraga.

    Ärge raisake enam aega võlgade ja arvete tasumiseks RIKA ANDERSON LOANTS FIRMA abiga. Emaga saate liituda aadressil rikaandersonloancompany@gmail.com, ta on lahke ja vooruslik ema, nii et ärge kartke temaga abi saamiseks kohtuda. Kui teil on kahtlusi või hirme, võite minuga ühendust võtta farahagungs@gmail.com.

    Tegevjuht RIKA ANDERSON LAENUÜHING
    Helista / Whatsapp +19147057484
    FIRMA e-post: rikaandersonloancompany@gmail.com

    VastaKustuta
  17. kesaksian nyata dan kabar baik !!!

    Nama saya mohammad, saya baru saja menerima pinjaman saya dan telah dipindahkan ke rekening bank saya, beberapa hari yang lalu saya melamar ke Perusahaan Pinjaman Dangote melalui Lady Jane (Ladyjanealice@gmail.com), saya bertanya kepada Lady jane tentang persyaratan Dangote Loan Perusahaan dan wanita jane mengatakan kepada saya bahwa jika saya memiliki semua persyarataan bahwa pinjaman saya akan ditransfer kepada saya tanpa penundaan

    Dan percayalah sekarang karena pinjaman rp11milyar saya dengan tingkat bunga 2% untuk bisnis Tambang Batubara saya baru saja disetujui dan dipindahkan ke akun saya, ini adalah mimpi yang akan datang, saya berjanji kepada Lady jane bahwa saya akan mengatakan kepada dunia apakah ini benar? dan saya akan memberitahu dunia sekarang karena ini benar

    Anda tidak perlu membayar biayaa pendaftaran, biaya lisensi, mematuhi Perusahaan Pinjaman Dangote dan Anda akan mendapatkan pinjaman Anda

    untuk lebih jelasnya hubungi saya via email: mahammadismali234@gmail.comdan hubungi Dangote Loan Company untuk pinjaman Anda sekarang melalui email Dangotegrouploandepartment@gmail.com

    VastaKustuta
  18. Tere, kõik olen Hele, Eestist Narvast ja tahan öelda lihtsalt sügavat tänu Anna Laenufinantsele siiruse, avatuse, läbipaistvuse, tõepärasuse, armastuse ja toetuse eest neilt laenuraha saamise ajal ja pärast seda. Olen nende petturite käes palju läbi elanud ja aeg ei luba mul öelda, et käisin viimastel kuudel külalise veebis läbi või sain laenuraha, et saada siin Ungaris kodu, kuid Jumal vastas mu palved läbi toetuse ja armastuse proua Anna Figolt, kes võttis mind omaks ja mõistis minust hoolimata oma esialgsest kahtlusest ja püsimatusest ning oma hea südame ja armastusega olen nüüd tema 2% intressimääraga laenufondide kaudu koduomanik ja ma luban levitage seda uudist ja öelge ka maailmale, et endiselt on ehtsaid ja vähe häid veebilaenufirmasid, kes saavad aidata ja elustada ka kuiva luu nagu ma enne olin. Ärge jätke seda tunnistust kuulamata ja lugemata, sest see on tõeline elumuutev kogemus ja igaüks, kes sedalaadi ümberpööramist vajab, ei tohiks selles kõhelda ega kahelda, sest ma olen tõestanud ja vannun Taeva Jumalale, et see lugu on tõeline ja ka lugu minu kogemusest nendega. Vaadake neid nende e-posti aadressilt, kui vajate rahandust! e-post: annaloanfinance@gmail.com või võite temaga ühendust võtta e-posti aadressil: annaloanfinance@gmail.com kiire vestluskõne või whatsapp / +35677926593

    Aitäh
    Hele

    VastaKustuta
  19. TERE TULEMAST: TÕSISTE INDIVIDUALIDE JA AUSA VÕRGU LAENUD
    Laenupakkumine üksikisikute vahel Kiire kiirlaen teie murede lõpetamiseks vähem kui 72 tunniga Teil on oma pangast keelatud ja kõik teie katsed teistes ja teistes finantsasutustes pole seni andnud midagi teie halva krediidi või teiste ärge muretsege, võtke minuga ühendust ja vähem kui 72 tunni pärast mõistliku kiirusega 2% aastas ja teile sobiva tagasimakseaja kohta annan teile laenu, mis päästab teie elu. Palun võtke minuga ühendust e-posti teel: marialeydi06@gmail.com

    VastaKustuta
  20. Tere kõigile, mind on pettnud nii palju ettevõtteid, kes on väitnud, et nad on tõelised laenuandjad, kuid kõik minu jõupingutused on olnud asjata, olen kaotanud rohkem kui 3500 eurot võltslaenuandjatele, kellele nad väidavad, et nad ei ole. Kuni mu sõber tutvustas mulle õiget laenuandjat, kellega ühendust võtsin, ja sain neilt vaid 48 tunniga edukalt laenu, soovitaksin kõigil, kes laenu otsivad, kartmata temaga e-posti teel ühendust võtta: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014

    VastaKustuta
  21. PEAB LUGEMA: KUIDAS SAIN 275 000,00 USA dollari suuruse laenu sellelt suurelt ettevõttelt, mida nimetati laenukrediidiasutusteks

    Tere kõigile üle maailma, mina olen Abdur Raheem, Egiptusest Kairost. Olen kahe lapse üksikema ja jäin rahalisse olukorda ning pidin refinantseerima ja oma arved tasuma. Üritasin otsida laene erinevatelt laenufirmadelt, nii era- kui ka ettevõtetelt, kuid mitte kunagi edukalt ja enamik panku keeldus mu laenust, ei lange nende petturite ohvriks, kes nimetavad neid rahalaenuandjateks, nad on kõik kelmid, kõik, mida nad tahavad on teie raha ja te ei kuule neist enam kunagi, nad tegid seda mulle neli korda, enne kui seda krediidiasutustele laenu saamiseks esitati, kõige huvitavam on see, et minu laen kanti mulle üle 48 aasta pärast. tundi, seega soovitame teil võtta ühendust krediidilaenuasutustega, kui olete huvitatud laenude saamisest ja olete kindel, et saate need õigeaegselt tagasi maksta, võite nendega ühendust võtta WhatsAppi numbri kaudu: +393510483991
    E-post: (loancreditinstitutions00@yahoo.com) Krediidikontroll puudub, allakirjutanu pole ainult 2% intressimääraga ning paremate tagasimakseplaanide ja ajakavaga, kui teil on vaja tagatiseta laenu saamiseks ühendust võtta mõne ettevõttega, siis võtke ühendust laenukrediidiga asutused täna laenu saamiseks

    Nad pakuvad igasuguseid laenukategooriaid

    Lühiajaline laen (1_10 aastat)
    Pikaajaline laen (20_30 aastat)

    Ta pakub selliseid laene

    * Laenud kinnisvara ostmiseks Kodulaen ............., Ärilaen ........
    Võlgade konsolideerimise laen ....... Õppelaen .........., Ärilaen
    Ärilaen ......., Ettevõtte laen .............. Hüpoteeklaen
    ehituslaen ..... autolaen ........ hotellilaen .... isiklikud laenud..kinnisvaralaenud jne.

    E-post .......... (loancreditinstitutions00@yahoo.com) WhatsAppi number: +393510483991
    Kui rääkida finantskriisist ja peate olema finantskriisist vaba, siis on laenavad krediidiasutused õige koht, palun öelge neile lihtsalt, et Abdur Raheem juhib teie õnne ....

    VastaKustuta
  22. Olen Lydia veronika Belgiast, taotlesin laenu summas 9000 eurot ja see kiideti MICHEAL JOSE FINANCE HOME'iga heaks pärast 3-päevast minu taotluse esitamist. Kõik, kes otsivad legaalset laenu, soovitan teid selle ettevõtte poole. abi eest, mida nad mulle andsid. Lisateabe saamiseks võite temaga ühendust võtta aadressil: infomichealfinanceltd@gmail.com või WhatsApp: +14699724809

    VastaKustuta
  23. Kas otsite kiiret laenu? Kas teie pank või mõni finantsettevõte on teile keeldunud laenu andmast? Kas vajate rahalist abi Kas vajate laenu arvete tasumiseks või kodu ostmiseks või võlgade konsolideerimiseks ja võlgadevabaks olemiseks? Kas soovite oma ettevõtet luua ja vajate finantslaenu abi? Võtke meiega ühendust oma kiire ja usaldusväärse laenu saamiseks madala intressimääraga 2%. Oleme valmis teid aitama nii äri- kui ka eralaenud, soodsa tagasimakseplaani ja hea krediidireitinguga. pakume laenu soodsa intressimääraga. kui jah, võtke lisateabe saamiseks ühendust James Kongi laenufirmaga e-posti teel: richardcosmos5@gmail.com

    VastaKustuta