25.10.16

täiskasvanu relvad

Kõigepealt, üks torumeeste toruvõtja ütles mulle telefonis "prouake". Siis ei saanud, aga nüüd saadan ta küll perse. 
Ta hakkas prouakesele mõistust pähe panema. Selline suurmees oli. 

Aga üks ammune päev me soetasime vennaga poest midagi ja ma ütlesin kassapidajale "tere" asemel "tšau". 
Ei tea, mis lühis mu peas tekkis.

Viimasel ajal on mu ellu sattunud mitu inimest, keda ma ei sõima vaid seepärast, et mul on neilt midagi vaja. Näiteks toruummistus lahendada. 

Ja kui me juba manipulatiivsusest räägime, siis ei saa jätta mainimata, et püüan valetama õppida. Täiskasvanud inimene peab oskama valetada. Ta peab ära tundma hetke, millal on tark valetada. Ei hakka teile ütlema, millistes situatsioonides ma valetanud olen. Kui ütleksin, valetaksin. 

Giiditöö on korraga hea ja halb: lähen sirge seljaga oma lati alt läbi, aga nad on minust pöörases vaimustuses. 
Kui oskad olla meeldiv, on see veel üks hea manipuleerimise relv. See pole täiskasvanu õppetund. Seda tean lapsest saati. 

Aga kord, maikuus, läksin giiditöö järel kliendi hotellituppa ja ta tegi mulle seal näomassaaži. 
Nüüd olen tema ja ta äride suurim usaldusisik Eestis ja kuigi ta näeb elu kohati täitsa teisiti kui mina, lasen end kanda sellel suurel soojal lainel, mis ta endaga kaasa toob.
Peamiselt tema projektiga seoses olen alates 7. oktoobrist puhkamata töötanud iga päev ja töötunde on alati 10-12. Töö konti ei murra, aga oma elu lihtsalt pole.

Muidugi tuli tema projekti kõrvalt tegeleda veel ühe suure ja paari väiksema tööga, sest kõik tuleb ju korraga. Jõud saab otsa, aga raha kõliseb kõrvus.

Reedel oli mul 2 tundi võimalik puhata ja ma hüppasin toas ringi ja mõtlesin, et mis ma kõik teha võiks. Kaks kullatükk-tundi. 
Eile läks ta ära ja täna veedan juba teise poolpäeva järjestikku külmas majas torumeest oodates. 

Vahepeal kahed inimesed ütlesid, et mu vanust on raske pakkuda. Eatu. 
Varem peeti mind lapseks, aga nüüdseks olen eatu. Veel natuke ja varsti on mu sugu juba raske pakkuda. Ettevaatust. 
Ah ja siis öeldi veel: meigitu. Kuigi mul oli meik peaaegu iga päev näos. Eatu ja meigitu. 
Seepärast mõtlesin, et pean endale täiskasvanud naise kulmud tekitama.
Üks jumestaja ütles, et kulmud määravad 50% näost. Ma ütleks, et kulmud määravad, oled sa naine või midagi muud. Naine või eatu, sootu, meigitu, kohatu. 

Käisin ilumessil ja moenädalal. 
Ma nüüd ütlen asju, mis kõlavad siira naiivsusena, ja vist ongi, aga ma tõesti ehmusin, kui esimest korda elus catwalki ääres istusin ja vaatasin vaheldumisi endast mööduvaid nälginud ja tühja pilguga noori tüdrukuid ja siis neid teisi, kes istusid ja vaatasid. Eriti üht tädi, kelle pilk oli selline põlglik-hindav. Ja mul hakkas nii kahju kõigist. Mõtlesin: kuidas seda situatsiooni tulnukatele seletama peaks? Ja siis mul hakkas nii igav.

Ilumessi õppetund: arvasin, et süstivad end uskumatult ilusad või uskumatult koledad inmesed, aga ilumessil selgus, et hoopis täiesti keskpärased näod süstivad. Ja et moodne jumestustoon on laibahall. 
Mõtlesin, miks minu sõbrad küll kõik niisugused kaunitarid on. 

Istusin ja blogisin ja ootasin juba teist päeva torumeest, aga ta jälle ei tulnud.
Homseks seati uus kellaaeg. Ma pean veel natuke kannatama enne, kui kellegi kuhugi saadan. Aga oi, kui saadan, siis saadan kohe nii, et saadetud saab. 



2 kommentaari:

  1. Ükskord küsisin asjatundjalt (supermodellide meikija New Yorgis), et miks modellid on catwalkil surmtõsised ja ühte nägu. Ta ütles, et modell ei tohi endale tähelepanu tõmmata vaid peab esitlema riideid. Vaataja ei peaks modelli üldse tähele panema vaid nägema ainult modelli seljas olevat kunsti.
    Ja süstivad ennast ebakindlad inimesed :)

    VastaKustuta
  2. Ma olen sama juttu kuulnud ja saan iseenesest sellest ideest aru. Aga ma miskipärast ei teadnud, et tänapäeval veel nälginud välimusega modelle kasutatakse. Peenike inimene on peenike, aga nad nägid sellised välja, et pani tõsiselt muretsema...

    Su viimane lause - tõepoolest, see seletab asja.

    VastaKustuta