16.04.11

2 pulma

Kui ma olin kuuene, kaheksane, kümnene, siis üks asi, mida ma kartsin veel rohkem kui seksimist, olid pulmad. Sest et siis peab ju kõigi ees nagu tunnistama, nagu et nagu et nagu et ma seda poissi armastan.
Aastatega - pikkade aastatega - õppisin seda mõtet tolereerima, aga et ma nüüd korraldan mitte üht, aga kaht pulma... see on nagu nagu mida nagu midaaaa.

Aga viimasel ajal mõtlen, et ise varsti abielluv noor naine, eksole, aga selline narts. Võta end käsile, võta end kokku, tee ennast ilusaks! Aga ei. Ikka need riided, mis lagunevad, need sokid, mis kingadega ei sobi, need sorakil juuksed.
Aga täna ma panin ilusad riided selga, kammisin juuksed, tegin leebe mõrsja näo pähe ja siis läksime ühte parki, ühte vanasse uhkesse majja ja lasime kaks tundi ringi näidata ja seletada kõiki pulma-detaile.
Ja mulle päris väga meeldib, et mind koheldakse kui tulevast abiellujat. Varsti abiellumise staatus on äge. (Ahjaa, selle jaoks on oma sõna ka.) Ma ütlesin, tahan veel tahan veel! Kaasa sai terve kotitäie igasuguseid raamatukesi, kaarte ja pamflette, kust asju valida.

Jaapani pulmadega on see tore asi, et ma ei tunne endal lasuvat mingit vastutust. Ainult lõbu. Nagu lõbustuspark - algul on õudne, aga pärast päris põnev.
Aga Eestis toimuvate pulmade korraldamine on minu vastutus ja ma ei tea kust kargas välja minu sees seni peidus olnud ürg-pruut.
Muidugi ei "unista" ma mingist "unelmate kleidist", aga see-eest on mul "soov" saada kleit, mis "sobiks mulle väga hästi ja oleks väga ilus ja teeks mind ilusaks." Mis on Kadri sõnul sama asi, aga minu meelest kardinaalselt erinev!
Kadri ütles, et ta on üllatunud. Et Maarja, kellel pole probleem end vennalt virutatud pluusis hästi tunda, on kleidi-paanikas. (No tegelt mitte paanikas.)
Aga see on ju pulm, pulm! See üks ainumas üritus, kuhu ma oma venna pluusis ilmuda ei saa. (Natuke ikka paanikas.) No tegelt saaks, aga. Aga siis poleks enam mitte üht sündmust mu elus, kuhu venna pluusiga ilmuda ei tohiks. Ja see oleks anarhia!


16 kommentaari:

  1. Osaaa, viis kommentaari! Sa, Maria, oled ka üpriski nunnu!

    VastaKustuta
  2. Ahjaa, Inga on muuseas kudunud 1 pulmakleidi. Pruut olla olnud väga rõõmus

    VastaKustuta
  3. Preili Ervald, te olete meeldivalt sürreaalne.
    Seksiga on ka minu arvates nii, et alguses on päris jube, aga siis hakkab meeldima. Ma ei tea, kuidas sul see seksivärk laabus lõpuks, ma mõtlen neid lapsepõlvehirme, aga ma arvan, et pulmi pole vaja karta, lihtsalt istu peale ja sõida sellel karussellil ja ära unusta, et kõik ongi sinu jaoks! Venna vana ILUSA pluusiga võib ka pulma minna, kui sa ainult tahad! Juhhuuu, Maarja pulmitseb!

    VastaKustuta
  4. Jejejeeeeeee!!!
    Isver kui kohutavalt hea meel mul on!
    Oh!!!

    VastaKustuta
  5. naeran :)
    äkki seda kleiti, torte, raamatukeste ja kaartide värki ongi vaja selleks, et unustada hirm seksimise ja avalike tundeavalduste ees ;)

    Nt ühes pulmas, kus käisin, kukkus tort enne serveerimist köögipõrandale ümber. Milline šokk pruutpaarile - pärast selliseid katsumusi on seks nohu.

    VastaKustuta
  6. Nii toredaid seksisoovitusi tuli.
    "Seks on nohu" ja "istu peale ja sõida sellel karussellil" Noh, viimane oli pulmade kohta, sain aru, aga esimesel hetkel tundus...

    Aga muidu, kui pulmadega läheb ka nii, nagu seksiga läks, siis oi ma ei jaksa sügiseni oodata!

    Samas, Kati, sul on vist õigus - pulmade pisiasjade korraldamisega on lihtne unustada, et sa teed seda selleks, et lubada kellelegi "surmani truu olla". Ja see on ju hea asi!
    Sest kui see koguaeg meeles püsiks, siis jookseks pruut vasakule ja peiu teises suunas.

    (Aga pulmade pidamisel abiellumise reaalsust eirata pole ka väga kasulik.)

    Kleidiga seoses Ingaga suhtlemise peale olen juba mõelnud :) Küll vist mitte terve kleidi osas, aga... Ühesõnaga, näis. Aega veel ju on.

    VastaKustuta
  7. ma võin triiksärki laenata

    VastaKustuta
  8. Kusjuures, ma kujutan ette sa tatsad sellest kõigest läbi umbes sellises meeleolus - http://www.youtube.com/watch?v=nPdP1jBfxzo

    if you know what I mean

    Muide, kallis õeke, sain oma muusikaajaloo 4lja, täh

    VastaKustuta
  9. Oh Jonnukeneeeeeeeee :D

    Aga kiipon-ättitjuud on väga hea, nii teengi. Tuju läks kohe heaks hommikul seda kuulates.

    VastaKustuta