13.05.14

hädaorg / õnnelikud inimesed

Magusalt hea meel eurolaulu võitja üle. Ei tea, kuidas erkinooled seda oma pojale seletavad. "Kurepesas on kaks kurge. Mõlemad on habemega." Vaesekesed.

Sattusin lugema traditsioonilise perekonna kaitsjate FB foorumist eurolaulu kommentaare, kus ähvardati Euroopast välja astuda. See oli muidugi kõige pehmem kriitika vorm.
Siis nimetasin kõva häälega põhjuseid, miks ma Eestisse sisse astuda plaanin. (Aga tsill, kõik on kontrolli all.)

Kooseluseaduse peaks vastu võtmata jätma, sest erkinooled ei tea, mida pojale öelda, kui kurepesa näevad. Kui isa ei leia enam pojaga vestlemiseks sõnu, on traditsioonilisel perekonnal oht laguneda - ja see kõik on Austria eurolaulja süü. Hädaorg. 

Kuidas inimesed võivad olla nii haprad nagu õiekesed tormis? Kui üks mees paneb kleidi selga ja jätab seejuures habeme ajamata, läheb inimese maailm pahupidi. Maru rebib ta koos juurtega maapinnast lahti ja tema viimased sõnad on: "Ma arvasin, et maa on all ja taevas peal. Ma arvasin, et kui pesas on kaks kurge, si..." ja raksti! murdub ta kael poolelt sõnalt, kui tuuleiil ta vastu kuuriseina paiskab.

Nüüd ei või usaldada enam ei gravitatsiooni ega iseennast. Aitab vaid palve: gravity, never let me go!

Ma olen selles mõttes enda meelest ikka täiega kõva inimene, et mind lükkab hädaorgu pigem mõistmine, kui palju on maailmas kurbust ja kannatust. Suur osa kannatusest on paratamatu (inimesed surevad), aga veel suurem osa seotud õeluse, viha, ükskõiksusega (mille kadumine on küll aja küsimus, lubasid mulle Jehoova tunnistajad, aga kui nüüd päris aus olla, siis ma ei usu neid).

Hirm tuleviku pärast lükkab ka hädaorgu. Et kuidas ma tulen toime kõikide nende raskustega, mis elus veel ees ootavad. Et ma pean tulevikus korduvalt kõige kallimate inimeste surmaga silmitsi seisma ja enda omaga tagatipuks. Ja kuidas elada enne surma nii, et kahetseda ei tuleks.

Selles mõttes vaatan isegi kadedusega inimesi, kelle suurimaks probleemiks ei ole mitte lapse surm ega sõda Ukrainas ega lähedase inimese raske mure, vaid üks laulja Austriast. Õnnelikud inimesed. Õnnelikud enesekesksed inimesed.



6 kommentaari:

  1. Ma ei saa nüüd päris täpselt aru, kas see oli sarkasm, või sulle siiralt meeldivad erinevat sorti ajuhälvikuid ?
    Milline oleks sinu reaktsioon, kui su laps teataks ühel päeval, et abiellub samasoolisega and/or laseb ennast ümber lõigata ?
    Millest ma ilma olen jäänud/Kuidas Nool siia pilti sobitub ?

    VastaKustuta
  2. Millest sa ilma oled jäänud?
    Paistab, et paljust oled ilma jäänud, tibuke.

    Aga sarkasmist hoiduda püüdes...
    Küsisin abikaasalt, mis ta teeks, kui me laps oleks gei või mehe kehas sündinud naine.
    "Mis ma ikka teeks? Seletaks talle, miks Venemaale minna ei tasu."

    VastaKustuta
  3. issand ma tahaks kõigile seda postitust näidata, sest mõtlen täpselt samamoodi, aga pole osanud seda kirja panna!

    VastaKustuta
  4. Kocmoc, rõõm kuulda :)

    Anonüümne, su teise kommentaari peale tekkis selline tunne, nagu keegi astuks poriste saabastega mu elutuppa. Nii et kustutasin selle ära.

    VastaKustuta
  5. Maarja, ma armastaaaan sind!!! :)


    Katariina

    VastaKustuta
  6. Katariina, mina sind ka! :D

    VastaKustuta