15.06.14

pimeda jaapanlase keeletest

Mõni aasta tagasi läbisin edukalt purjus jaapanlasega telefonis vestlemise keeletesti. Rõõmustasin, et mees, kes järgmisel päeval me vestlust ei mäletanudki, pidas mind tol hetkel telefonitsi jaapanlaseks. 
See pole eilsega võrreldes midagi. Eile, nimelt, läbisin the ultimate challenge'i - pimeda jaapanlase keeletesti. 
Me käisime Sho ja tema vanematega Nikkos, mägedes. Sho vanemad on paarikümne aasta jooksul pea igal aastal seal käinud ja suurema osa ajast sellest ühes hotellis ööbinud. Sho ema tellis endale oma sünnipäeva puhul massööri hotellituppa ja mulle ka. Massöör oli pime mees. Kõigepealt masseeris mind. Rääkisime juttu ja... Ma mõtlesin, et ta nii delikaatne, et ei hakka küsima, kust ma siis pärit olen ja ise ka ei hakanud vägisi seletama. Olen viie Jaapani aasta jooksul oma päritolu juba piisavalt seletanud, nii et see teema on pehmelt öeldes end ammendanud.

Aga siis, kui ta mu jalgu masseeris, ütles: "Teil on pikad jalad. Kas olete pikka kasvu?" Ma pomisesin, et tänks, aga ei ole pikka kasvu ja ega jalad ka pikad ole tegelikult. Sho ema, kes sealsamas meiega vestles, ütles aga seepeale seletuseks, et ma olen eestlane ja eurooplastel on teistsugune kehakuju. 
Ja massöör üllatus! Ütles, et oma teada masseeris ta viimased viisteist minutit ikka jaapanlast. 
Pimeda jaapanlase ultimate challenge edukalt läbitud. Nüüd ongi paras aeg kohvrid pakkida. 
See, et mul pikad jalad, on küll röögatu huumor, mille peale kõik, kes mind teavad, võivad pihku naerda.

Pildid. (Hullult tegin aifööniga ka pilte, aga neid ei viitsi üles rebida praegu.)





Vaatasime kõik kaua, kuidas see rumaluke pika niidiga benjitas ja pärast tükk aega vaeva nägi, et taas puulehele saada.  

Kuumaveeloigud. Mõni tulisem, mõni tavalise allikaveega segunenud, nii et pisut leigem. Naljakas, vaikselt mullitasid, sest kuuma vett tuli järjest rohkem pinnale. 
 Lõhnas imehästi. 


 Matkasime ligi viis tundi mööda mägirada. Kuna olime kõrgel, siis loodus oli natuke Eesti oma moodi. Leidsin jänesekapsast. Temperatuur kõikus reisi jooksul 14 ja 29 vahel, vastavalt kõrgusele.




5 kommentaari:

  1. Tohib huvi tunda, kui pikad su jalad siis on ? :D

    VastaKustuta
  2. Hahaa, mis küsimus. Tavalised lühikese eestlase lühikesed jalad. Võib-olla paar sentimeetrit pikemad kui sama pika jaapanlase omad oleks, aga sama hästi ka mitte.

    VastaKustuta
  3. Mis küsimusel viga ? :D Endiselt huvitab, kui "lühike" mini-Maarja ikkagi on ? (olen endiselt arvamusel et sa õige naine;) )

    VastaKustuta
  4. Tõelise naisena olen 161.5 cm pikk. Jaapanlasena oleksin päris pikk, eestlasena aga mini mis mini.

    VastaKustuta
  5. 161 on täitsa ok (Ei ole Arietty :D) ;) keskmine eesti naine on ju kuskil 160-170 (loomulikult on ka hiiglasi 2+ meetrit, igast rahvusest). Endal ka suht midgeti tunne - mees ja ainult 173cm lühike

    VastaKustuta