01.10.14

pakisaaga 2

Mina: Aga kui me, ütleme, võtame paki lahti ja näitame, et vähemalt pooled sealsetest raamatutest on eestikeelsed ja järelikult maksud nende pealt Eestile makstud?
Toll: No siis tuleb hakata tõestama, et need tõesti Eestist ostetud raamatud on.
Mina: Sest äkki avaldatakse Jaapanis eestikeelseid raamatuid? Hahahaa!
Toll: Hahaha!

Täna olen terve ennelõuna telefoni otsas rippunud ja, nagu tädipoeg Erki ütles, kui mu tunnel just Savisaare tunnel pole, siis valgust selle lõpust ei paista. 

Igatahes on pea kõik tolli- ja maksuameti töötajad ja omniva omad pealekauba juba kuulnud "Jaapani paki saagast". Olen kokku juba varsti kümnel erineval telefoninumbril helistanud, osadel mitu korda. 
Annan teada, kui pakisaaga lõpeb. 

Lisaks tuli mulle täna inkassolt rahanõue seoses autoga, mida mul juba aastaid pole. Aga see on juba teine lõbus lugu, mille otsustan siinkohal jutustamata jätta.


7 kommentaari:

  1. Ja kõiges on tegelt süüdi see sinisilm-maailmaparandaja, kes tolle "ümberasuja maksuvabastuse" välja mõtles ja seadusse puksis. Poleks teda, poleks probleemi.

    VastaKustuta
  2. Ehk siis, tolliameti mätta otsast vaadatuna. On pakid, on maksud, kõik töötab. Nüüd on üks narr kusagilt süsteemile kaika kodaraisse lükanud. Ja teine narr üritab seda ära kasutada. See, et asjal on mingi sisuline mõte sees (ümberasujaid aidata või motiveerida), ei ole vähimalgi määral nende rida. Bürokraadi jaoks oled sa rikkis, roostes, kinnijäänud mutrike süsteemis ja ta ei tee pingutust mõtlemaks "miks see mutrike ei tööta", vaid peksab sina aina suuremate haamritega, et töötaks. Jõudu kaklemisel :)

    VastaKustuta
  3. Eks see ole. Tegelikult tundub, et kõik, kellega räägin, tahaksid tegelikult mind väga aidata, aga mitte keegi ei taha aitamise vastutust enda peale võtta, sest sellele võib pehmema karistusena järgneda ülemuse sõim või hullemal juhul vallandamine. Ja nii me siis keerutamegi ringiratast. Viimases kõnes oli mitte enam mul, vaid juba ametnikul hääl nutune :D

    VastaKustuta
  4. aga pöördu ülemuse poole.

    VastaKustuta
  5. Ülemus on puhkusel :D Vähemalt üks ülemus on. Ma ei tea, kas ta oleks antud juhul otsustaja rollis või mitte. Aga näis, ehk pole see jama ülemuse tööle naasmise ajaks veel lõppenud. Pöidlad pihku!

    VastaKustuta
  6. Kirjuta. Riigiasutus ei või jätta kirjale vastamata. Igale telefonikõnele peab järgnema kõne kokkuvõttev kiri isikule, kellega suhtlesid ning tema otsesele ülemusele - viisakalt refereeridki kõne sisu. See kannustab neid lahendust leidma. Aga muidu tunnen kaasa!

    VastaKustuta
  7. Aitäh! Ma praegu ühe avalduse esitasin, ootan sellele vastust. Aga kui see ei tööta, siis järgmise variandina kaalun probleemi kellelegi pikalt ja laialt lahti kirjutamist.

    VastaKustuta