29.12.15

dream scenario 2016

Panin linnurestorani toitu, tulin tuppa, võtsin kassi sülle. Miki nuusutas mu nägu, pani nina vastu minu nina ja sai särtsu. Ehmatas, virutas mulle käpaga vastu põske. 

Kuidas seletada kassile staatilist elektrit. Kuidas panna ta mõistma, et see pole mitte kellegi süü ja vägivald pole lahendus. 

Eile ostsin poest Melody Gardot' albumi "Currency of Man". 
Mu meelest nii fantastiline naine, et võib osta. Pisipisike roll oli ka asjaolul, et netis viimase albumi lugusid suurt polnud. Varasemat on küll, aga sel albumil on hoopis teine jõud sees.
It Gonna Come ja Preacherman on olemas. Same To You on ka, aga see pole mu lemmik. Lugu Don't Misunderstand kuulsin raadiost ja tahtsin õudselt veel kuulata, aga netis polnud, noh. We are who we are who we are. 

S tuletas meelde, et vaja on lugeda 2015. aasta unelmate stsenaariumit ja koostada dream scenario 2016.  Lugesin 2015. aasta oma ja ohkasin.
Unelm oli saada püsti talutava elu alussambad. Nii vussis olin aasta tagasi. Nüüd saan peaaegu iga rea juurde linnukese märkida. Mulle meeldib see dream scenario süsteem.

olen õnnelik & rõõmus - olin 

ajan oma asja - ajasin

tean, mis mu oma asi on - sain teada

hakkan majanduslikult jätkusuutlikuks - ütleme, et olen teel

olen vaimselt viljakas - nii ja naa, vahepeal ehk olin

füüsiliselt viljakas - mitte üht uut leina enam - 2015. aastal ei kujunenud titeteema aktuaalseks, nii polnud ka leinasid

lisan magusaid igapäevarituaale - hmm, see vajab jätkuvalt tööd

ammutan inspiratsiooni, mõtteid, vaatepunkte, teadmisi - ammutasin

punun pesa - paraku mitte. Kodu teema on keeruline. Loodan lahendust uuel aastal

hoolitsen enda eest - hoolitsesin 

olen pere leivateenija nii, et mu kaasa saaks olla täiskohaga tudeng 
aga ei kaota kallist koosolemise aega - nii ja naa. 
Kaasa sai olla täiskohaga tudeng, koos saime olla, aga mina pere leivateenijaks veel ei saanud.  Kaks tuhat kuusteist, lootus uus-teist. 

Siis kirjutasin veel, et täielik unistus oleks jagada oma elu Eesti ja Jaapani vahel ja praegu tundub, et isegi selles suunas liigun. 

Teate, mis on veel tore. See, et kui kirjutad raamatu, siis tagasiside tuleb veel mitu-mitu aastat avaldamise järel ja alati ootamatult.
Kohe avaldamise järel näost-näkku tagasisidet ei saanudki tulla, sest olin Jaapanis peidus.

Kui tagasiside on siiralt kiiduline, siis on lihtsalt nii hea meel. (Näkku ei laideta õnneks.)
Viimati oli vist ühel jõulupeol. No teeb rõõmsaks.

2016. aasta stsenaarium on palju konkreetsem. Teeots on leitud. Tean, mida teen ja edaspidi teha tahan.
Väike samm inimkonnale, aga nii tohutult suur samm mulle.

2015 oli kõikide mu ettevõtete algus, seega parajalt kaootiline. 2016 peaks olema tõsisema strateegilise tegutsemise aasta ja varsti võiks noppida ka esimesed tõeliselt mahlakad viljad.

Unelmate stsenaariumi ülejäänud kaks märksõna on tervis & kodu. 
Tervis, et keha laseks vaimul olla. Tahan elada pikalt ja õnnelikult. Vananeda aeglaselt ja liigsete vaevadeta.

Mul on kolm jummala head sammast, millele terviseteemat ehitada.
Üks on, ma ei väsi rõhutamast, e-Selver, mis tegi mu toidulaua hoobilt värvilisemaks. 
Käeotsas ma lihtsalt ei jaksa neid asju kaugelt koju tuua ja kodupoe puu- ja juurviljanurk koosneb umbes kolmest asjast. Kolm asja on miinimumtingimus, et üldse nurgast rääkida.

Teine sammas on suurepärane blender, mille sõbrad mulle sünnipäevaks kinkisid. Hommikuti kallan kõik selle värvilise ja vitamiinirohke endale ilma hammaste abita sisse. Nii saab 2016 olema hammaste taandarenemise aasta.

Kolmas sammas on me iganädalane ujumistuur, S&K'ga kambakesi. Loodan sellele liita veel mingi  pilatese või jooksu ja siis olengi sportlik. Vaja on krooli ujuma õppida, see oleks uus tase.

2016 on lootusrikas, sest need sambad on juba 2015 lõpuks püsti.

Olgem ausad, lisaks tervisele ja kodule on raha vaja, parem et kiiresti ja palju. Ütleme, paari kuu jooksul paarsada tuhat - mitte rubla.
Ärge naerge, see on minu dream scenario. Sellise raha paigutamine poleks probleem.
Alustuseks saadaks ema ja J&K reisile, sest see võtaks vaid killukese kogu summast.

Muuseas on mul 31. ja 1. kuupäev täistööpäevad. Jälle strateegiline otsus. Esiteks on vaja need sajad tuhanded (eurod!) kokku saada. 
Teiseks, 31 on lubaduste ja 1 nende murdmise number, nii et niisama ringi uimerdamise ja kahetsemise asemel on hea mõlemad päevad asjalikult veeta. 
Sho on niikuinii Jaapanis. (Nädal tagasi läks, nädala pärast tuleb tagasi.) 

Nüüd muidugi tulevad juba igasugu toredad kutsed aasta viimase päeva veetmiseks, aga... Aga ma töötan isegi aasta vahetumise hetkel.

Aga jah. Kõiki asju ei saa päris lõpuni avalikus blogis sõnadesse panna, aga rõõmustan väga, et mul on uueks aastaks nii eesmärgid kui strateegiad. Asi, millest mul aasta tagasi aimugi polnud. 


4 kommentaari:

  1. Tubli tots!
    Aaaaaa... ma nii üritasin sinu juurde pääseda, kui sa Rakveres olid aga ...
    paraku, mina peale 5 aastat teadmist ei saa ikka veel öelda, et ma iseenda peremees oleksin. Mulle kirjutatakse seni ette, kuhu kunas ja millal võin ning tohin. Aga see selleks, see ettekirjutus on pigem see, et ma pean 95% päevast tema ja laste asjadega tegelema ning kui uni ei murra, siis jääb ajast 5% enda jaoks.. kui veab ..
    Seega sinu elu on lill :)
    Jõuad, saad ja suudad - ma ju tean :)
    Ilusat aastavahetust sulle!

    VastaKustuta
  2. Tänu! Ilusat sulle ka.

    VastaKustuta
  3. kuidas e-selver tervise arenemisele kaasa aitab ? ma saaks aru, kui sooviksid vormi saada - ümmargune on ka vorm. aga kui kuller sulle toidu ukse taha toob, pole see ju tervise seisukohast kasulik. mugav küll, jah, aga...

    Endiselt närib uudishimu mind (enam mitte nii) vaikselt seestpoolt - mille erilisega tegeled, et pead 1.01 (ja isegi aasta vahetumise hetkel) tööl olema ?
    ja milleks sulle euro-mäed ? Katus on pea kohal, kõik eluks vajalik (ja rohkemgi veel) olemas, elav kaisukaru ka olemas... mida sa veel tahta oskad ?
    mulle oleks neid rahamägesid rohkem vaja - sõltumata 10-tunnistest tööpäevadest elan endiselt ema juures ja imen pöialt, sest ei õnnestu kuidagi oma kinnisvara soetamiseks vajalikku 30% sissemakset kokku saada...

    VastaKustuta
  4. Ega poeriiulite vahel vuramine või -kottide tassimine vormi võtuks mingi arvestatav trenn ole. Tunnike jalutuskäiku sellest ajast, mis muidu poes ja koduteel (bussis) veedaksid, mõjub kindlasti paremini, nii koormuse kui stressileevenduse osas.

    Aga tööd teen seepärast, et üks võttegrupp Jaapanist filmib siin sel ajal. Tahavad me aastavahetuse möllu ka linti võtta.

    Mis rahasse puutub, siis see kulub ära nii mul kui sul. Eriti kui 10 tundi tööd päevas sul tulemust ei taha tuua. Siis peaks ehk strateegitat muutma.

    VastaKustuta