12.06.12

hääl

Oh häda, ma ei või. Mul on neljapäeval tööintervjuu, aga asjade praegust kurssi jälgides on ülimalt tõenäoline, et mul pole häält - lihtsalt pole.
See on, ma arvan, hea töö ja, ma arvan, sobib mulle suurepäraselt, aga pean niigi nahast välja pugema, et tööandjale jaapani keeles selgeks teha, et ma olen ideaalne. Nüüd, kui tõenäoline on  hääl hoopiski kaotada, tundub jaapani keel päris meeldiva suhtlusvahendina. Igatahes parem kui nägusid teha ja kätega vehkida.

Ainult korra elus on mul nii olnud. Ma mäletan täpselt, see oli, kui Sho tuli teist korda Eestisse. Kohtusime üle viie kuu ja olin nii ootust täis, aga jäin haigeks nende minutite jooksul, mil Tallinna bussijaamas maha astusin ja sammud lennujaama poole seadsin.
Iga hetkega hakkas järjest vastikum ja valusam ja kui Shoga lennujaamas kohtusime, olin juba palavikus. Palavik läks järgmisel päeval ära, aga niisamuti ka hääl ja ei tulnud tagasi enne, kui umbes nädal hiljem Shoga hüvasti jätsime. Nädal hiljem! Igatahes möödus me ühine nädal hästi romantiliselt kõrva sosistades.

Nu ja nüüd on täpselt sama seis - sarnane viirus ja praegu ei taha suust enam midagi kostuda. Tegin endale neti-diagnoosi ja paistab, et sellise viirus-häälepaelte-asja puhul ei aita mingi kuum tee ja mesi, vaid antibiots. Mää.

Proovisin praegu "mää" öelda. Ei saa.



5 kommentaari:

  1. kuum õlu aitab kusjuures. no kidding. soojenda umbes 60-70 kraadini ja joo nii kiiresti kui suudad.

    VastaKustuta
  2. Ja joo palju toorest muna! Värdi sai niimoodi hääle tagasi ;)

    VastaKustuta
  3. Häda-häda :D

    Ma guugeldasin ja leidsin nii kuuma õlle kui toore muna soovitusi.
    Küllap nende ajel otsustasingi klassikalise meditsiini kasuks ja käisin hommikul nina-kurgu-kõrva-arstilt läbi. (Kõik arstid siin viie minuti jalutuskäigu kaugusel. Elu on liiga mugav.
    Järan tabletti.

    Tahan ülehomme ikka häälekas olla ja neli erinevat tabletisorti (!) on igati parem kui kuum õlu toore munaga :p

    VastaKustuta
  4. Mäu!
    Meil siin pakuvad ka Hollandi apteekrid imerohtu, nimelt mingeid homöopaatilisi imemistablette.
    Mäletan seda õudust, kus mul endal polnud häält, et küsidagi. Õnneks oli Indrek kaasas.
    Apteeker ütles, et näe, võta ja ime iga tunni tagant üks, seni kuni hääl tagasi tuleb. Seejärel võis hakata vähem imema.
    Olin läbinisti skeptiline, aga mõtle, tuligi tagasi! Umbes kolme tunniga.
    See on see kõikvõimas läänemaailm ma ütlen.
    Kas saadan sulle ekspresspostiga? ;)

    VastaKustuta
  5. Vot siis meditsiini läänes ja läänemeditsiini idas...

    Pakk homseks enam kohale ei jõuaks ja kas "pakk ravimitega Hollandist" kunagi jõuakski... :p

    Ma loodan täna võimalikult vähe häält teha (see polegi eriti raske) ja siis loodan, et homseks natuke parem. Ei mingeid kolme tunni imesid igatahes :(

    VastaKustuta