11.04.13

sõbrapäev

Täna ma rokkisin, natuke, sest leidsin töölt inimese, kes sai aru, et ma olen hea. 
Teised on nagu et jaa, päris head ided jajaa, muidugi... (Aga kas see on prioriteet? Ja sa ei räägi jaapani keelt emakeelena, nii et.) Seda sulgude osa ei ütle mitte keegi ja keegi ei mõtle seda kübekegi halvasti -see on liiga elementaarne, et öelda või mõeldagi. 
Aga see üks, ta sai aru, et ma jagan matsu ja mul on nii hea meel, sest et ta on nii sümpaatne, esiteks - ja teiseks - ta jagab ka matsu - ja kolmandaks - tal on autoriteeti. 
Ta pakkus välja, et ma peaksin artikleid ja asju kirjutama ise - jaapani keeles. 

Nii et esiteks oli mul rõõm, et ta sai aru, et ma olen hea. (Me professor muidugi arvab, et ma olen hea - aga ta arvab, et kõik on head - head inimesed.) Teiseks rõõm, et mul tekkis uus vajadus areneda - jaapani keeles  h ä s t i  kirjutama õppida. Ma napilt üldse oskan jaapani keeles kirjutada, nii et "hästi" saab olema kõva hüpe. 
Ta ütles, et ta toimetab ja siis tasub teistele lihtsalt tulemust näidata, mitte hakata arutama, kas Maarja on või pole välismaalasena adekvaatne jaapanikeelseid artikleid produtseerima. 

Lana Del Rey "Jump". Ta on nagu patune sõltuvus. 
Madonnal on ka "Jump", mille video Tokyos filmitud.

Mul tuli eile pähe, miks mul on nii head sõbrad, et ma võin mitu aastat Jaapanis elada, aga sõprus on ikka alles ja päris. 
See on seepärast, et me arutame ka ideesid, mitte vaid sündmusi või inimesi. 
See on Eleanor Roosevelti tsitaat, et targad arutavad ideesid, keskpärased sündmusi ja lollid arutavad inimesi - ma ütlesin seda oma vanaemale ja ta oli nii vaimustuses, et palus selle endale üles märkida. 

Võib-olla päris-päris kõige targemad inimesed arutavad ainult ideesid, aga mina ja mitmed teised, julgen öelda, on vahepeal rumalad, vahepeal keskpärased ja vahepeal targad. 
Aga see tark osa peab visiit-sõpruses ka olema, sest kui ideesid ei saa arutatada, siis sõprus distantsilt naljalt ei säili. Ainult sündmused ja inimesed vestlusteemana eeldavad sõprade ja nende sõprade elusündmuste kronoloogiaga kursis (ja sügavalt huvitatud) olemist või igal peol ja üritusel koos käimist ja nii. 
Igatahes rõõmustan jätkuvalt sõprade üle, kes on mu sõbrad, sest nad on mu sõbrad ja nendega saab juttu rääkida. Täna on sõbrapäev. 


1 kommentaar:

  1. :) mõlemad Jumpid on ka mu salajased patud.

    ja rõõmustan Su üle, et see töökaaslane seda Sulle ütles ja...

    jah. skaip on tore

    VastaKustuta