08.11.14

asjad, millest tuleb lihtsalt aru saada

Minu lemmik Britney Spearsi lugu on "Toxic". See on niii haigelt ilus lugu, nii haigelt. Kuulsin seda jälle üle tüki aja, Tallinna raadiost tuli. Okei, ma ei mõtle küll Britney enda esitust, aga kui ma Yael Naimi oma kuulan, siis mõtlen, et kuidas ma selline idioot olin ja varem aru ei saanud, kui hea see on, milline imeline meloodia ja kõik.



Lasin seda Joonasele, kes lasi mulle vastu Chet Fakeri lugu, mida olin kuulnud, aga ei teadnud, et see on hoopis selle loo  päris hea cover



Nii raske on, kodu on pidevalt segamini, põrand on räpane (koerakarvad, küttepuusodi, muld (?)) ja nüüd, kus meie täiesti ebadiskreetsel emasel koeral on päevad, on hele parkett lisaks kõigele täis punaseid plekke. Just nii rõve on me igapäevaelu.

Peale selle on me kodust, millel soojal ajal on kolm tuba ja köök, saanud nüüdseks pea-aegu et kööktuba. Tegelikult siis magamistuba ja köök/elutuba/töötuba. Sest suure toa ja teise kaugema toa kütmiseks läheb liiga palju küttematerjali, energiat ja aega. 

Aga kuidas sa kirjutad äriplaani või teed koolitööd, kui pole kohta, kus. Diivanil lösutades see igatahes ei õnnestu.
Nii tuli mul eile äkk-impulss, et kõik tuleb taas ümber tõsta. Sho oli impulsi momendil just kodust lahkumas, nii et helistasin Joonasele, ütlesin, et tal on neli minutit. (See on inside joke.) 
Joonas tuli lahkesti alla ja siis tassisime diivani ja madala laua köögist tagasi suurde tuppa ja diivani kohale tõime hoopis töölaua ja laua asemele panime tugitooli. 

Aga koer on nüüd täiesti endast väljas, käib sihitult ringi ja vahepeal püüab pool-vägisi end suruda tugitooli, kus selgelt juba inimene istub. Praegu ka toetab lõuga mu jalale, jõllitab mind oma uinutava pilguga ja pomiseb sugestiivselt: see on Lonni tugitool, LONNI tugitool. Ma kõigest väest püüan tema pilku vältida, aga oma südames tean, et tal on õigus.







Igatahes, Sho ei saa veel aru, et ma räägin tõsiselt, kui ütlen, et ainus õige lahendus me probleemile on kord nädalas koristaja palkamine. Sest ma tahan elada korrastatud keskkonnas, aga ma tõsimeeli ei taha oma keskkonda korrastada, õigemini nii suure protsendi oma ajast ja jõust ja tähelepanust sellele kulutada.

Näiteks tahaks ma, et igal nädalal "toimuks" vannitoa puhastus. Aga ma ei tee seda, elusees ei tee kord nädalas, sest ma teen teisi asju. Kusjuures ma ei väida, et olen nii tiheda graafikuga inimene, et mul aega pole, ei-ei, aga ma lihtsalt tahan tegeleda ükskõik mille muuga ja vahepeal külastada puhtusest kiiskavat vetsu.

Lehti riisuma ei taha ma kedagi palgata. See on hea, kui ilm on enam-vähem või hea ja tekib tahtmine värskes õhus ringi vehkida. Pealegi, seda tuleb teha aasta lõikes vaid natuke. Lume rookimisega on samad lood, samas põrandapesuga on hoopis teisiti, selle tegevuse eest on lihtsalt aus raha saada. Eriti meie kodus, kus pesemise esimeses etapis muutub põrand lihtsalt poriseks.

Otsustasin, et lepin selle mõttega, et vajan koristajat. Mitte ei piina end, et oi kuidas üleöö jälle põrand poriseks läks ja miks ma selline räpane inimene olen, et ma iga päev ei taha natuke oma ajast kulutada põrandalapiga tuuseldamise peale. 


2 kommentaari:

  1. Toxic on minu lemmik ka. aga kuula seda: https://www.youtube.com/watch?v=BBmYZbO4mo0
    Chet Fakeri No Diggity on ka superhea, kuula siis sedan'd ka veel: https://www.youtube.com/watch?v=F2K_7-MHt3k

    hiljuti tutvusin just teooriaga, et kui aju kulutada riiete väljavalimise peale, võib olla keerulisem päeva jooksul olulisi otsuseid langetada, sest ajumaht on otsa saanud... sul on vist sarnane teema selle koristamisega.

    VastaKustuta
  2. Tõesti, Maria, mul on see! Mu ressursid on piiratud.

    VastaKustuta